Tips voor een fotoshoot

Wat zijn nou echt de dingen waar je aan moet denken voor een fotoshoot? Waar je aan moet denken is dat je paard mooi schoon is. Je kunt je paard mooi gaan poetsen of wassen. Wassen is natuurlijk niet altijd nodig, mocht je dat willen doen bedenk dan wel dat je paard een aantal uur nat zal blijven.

Wat ook belangrijk is, wat ga je met de manen doen? Wil je een vlecht of los? Wil jij een hoofdstel gebruiken? Zorg er dan voor dat deze mooi gepoetst is.

Locatie

Natuurlijk is de locatie zeer belangrijk bij een fotoshoot. Ik werk buiten en enkel met natuurlijk licht. Zorg ervoor dat je een mooie locatie tot je beschikking hebt. Bijvoorbeeld bij een meer, heide of weiland met bomen er om heen. Een bos in de verte ziet er ook erg mooi uit. Mocht je twijfelen mag je mij altijd vragen om hulp.

Touwhalster

Tijdens de fotoshoot maak ik gebruik van een touwhalster. Die ik gemakkelijk weg kan werken in photoshop en lijkt het alsof het paard los naast je staat.

Hiernaast zie je daar een voorbeeld van.

Kleding

Belangrijkste is dat je de kleding aandoet waarin jij je prettig voelt! Stem de kleding een beetje af op tijd van het jaar en het weer. Wel vind ik een jurk (avondjurk, een witte jurk) of eenkleurige kleding het mooist. Het liefst geen printjes of neon kleuren. Dat maakt de foto vaak erg druk.  Mocht je een bont paard hebben of een met stipjes dan is printjes kleding geen goede combinatie.

Na de fotoshoot

Je mag zelf de foto's uitkiezen die je graag bewerkt wilt hebben.

Binnen 5 werkdagen ontvang je een digitale foto overzicht waar je de foto's kunt bekijken en uit kiezen.
De foto's mogen niet bijgesneden of bewerkt worden. Indien je misbruik maakt bij het plaatsen van de foto's op social media maak je inbreuk op mijn auteursrechten.
Posten op social media mag, vergeet mij niet te taggen.
Je krijg altijd nabewerkte foto's zonder logo, die mogen niet op internet gebruikt worden.
Als je een fotoshoot boekt ga je automatisch akkoord met algemene voorwaarden.

  • YouTube - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 by  Alina Nieman.